Audio Meubels

AUDIO meubel,
heb jij wat te verbergen?

Zoek jij een audio tv meubel? Wil je graag je speakers verbergen in je tv meubel? Daar heeft Sonorous de ideale oplossingen voor ontwikkeld. Door de vele verschillende modules, afgewerkt met een speakerdoek of geperforeerd staal kun je bijvoorbeeld je Sonos soundbar wegwerken in deze hifi tv meubels of hifi audio meubels. Heb je een (grote) center speaker die in je audio meubel kwijt wilt? Ook daar heeft Sonorous de mogelijkheid voor.
Door slimme indelingen van de kastruimtes wordt je tv meubel een slimme audio kast met genoeg opbergruimte voor al je overige apparatuur.

Een tv meubel met subwoofer ingebouwd is ook mogelijk, er is een module van 65cm breed waar de subwoofers doorgaans prima in passen. In bijgaand voorbeeld hebben wij een tv meubel met wit speakerdoek met een tv beugel waarop vrijwel elke tv tot maximaal 65 inch op geïnstalleerd kan worden.

soundbar tv meubels met
stalen geperforeerde klep

Veelal worden tv meubels uitgevoerd met een speakerdoek maar Sonorous kan deze ook leveren in geperforeerd staal, leverbaar in 30 verschillende staal kleuren. Dit geeft je meubel een stoer uiterlijk.

Bedenk dat wanneer je kiest voor speakerdoek dat dit kwetsbaarder is dan geperforeerd staal, denk daarbij aan je huisdieren, je wilt niet dat het speakerdoek  als krabpaal wordt gebruikt door je kat.
Ook is het van belang te weten dat je speakerdoek na jaren iets kan gaan uitzakken. Wanneer je kiest voor geperforeerd staal kies je voor een minder kwetsbare uitvoering.

Kortom de keuze is aan jou.

Verschillende onderstellen

Sonorous biedt 10 verschillende type onderstellen aan, de houten versies in 3.5 of 9 cm hoogte zijn standaard, de stalen onderstellen (leverbaar in ca. 30 verschillende kleuren) zijn optioneel.

Onze verkoop specialisten leggen je dit graag in de showroom.

soundbar tv meubel

Sonos is één van de meeste verkochte merken op het gebied van de consumenten markt in audio producten, het is daarom ook niet vreemd dat de Sonos soundbars zoals de Sonos playbar, Sonos Ray, Sonos Beam of Sonos Arc door veel mensen onzichtbaar worden weggewerkt zodat ze het ideale tv meubel die geschikt is voor een soundbar bij ons bestellen, een Sonorous soundbar meubel biedt vele verschillende modules om een audio meubel op maat te bestellen.

Sonorous biedt voor elk type soundbar van vrijwel elk merk een passende oplossing. Zoek je dus een tv kast met soundsysteem en speakerdoek of geperforeerd staal dan heeft Sonorous de beste oplossingen.

Een Sonos soundbar tv meubel kun je zeer gemakkelijk en snel bij ons samenstellen en kiezen uit de vele kleur stellingen en afmetingen, ook verkopen wij een zwevend tv meubel met speakerdoek uit de ED series.

Ben je op zoek naar een passende oplossing om je soundbar in je tv meubel te plaatsen controleer dan snel de online catalogus met prijslijst om alle mogelijk samenstellingen te bekijken.

je soundbar in je
tv meubel plaatsen?

Een veel gestelde vraag is of je speakers zoals een soundbar of center speaker wel in een tv audio meubel kunnen worden geïnstalleerd en/of de geluids kwaliteit nog steeds hetzelfde blijft dan wanneer je soundbar bovenop je tv meubel of zelfs zwevend aan de wand wordt bevestigd onder je tv en dezelfde kwaliteit geeft, kort en krachtig; een audio liefhebber zal nooit met een soundbar of center speaker werken, voor het gemiddelde gebruik werkt dit prima en hoor je geen kwaliteits verschil, wat niet meer werkt is Dolby Atmos; deze techniek zit ingebouwd in de huidige generatie soundbars, dat wil zeggen dat het geluid als het ware van boven komt zoals in de bioscoop, uiteraard werkt deze functie niet meer, de vraag is of je dit überhaupt gaat missen..

Onze ervaring is dat een center speaker of soundbar prima in een meubel geplaatst kan worden en dat je het verschil uiteindelijk niet hoort, het enorme voordeel is dat je audio apparatuur onzichtbaar is weggewerkt, het oog wil ook wat..

De meest gestelde vragen over audio meubelen

De beste plek is voor iedereen anders en wat je zelf mooi vindt.
Je kunt de soundbar op verschillende manieren installeren:
A. Op het tv meubel
B. In een tv meubel (met geperforeerd staal of speakerdoek)
C. Aan de muur onder je tv

Sonorous biedt een breed scala aan tv meubels geschikt voor een soundbar, wij raden je aan om de catalogus te bekijken, hierin staan alle modellen vermeld met een geperforeerd stalen klep of met speakerdoek.

Voor optimale geluidskwaliteit en alle functies zoals Dolby Atmos is de allerbeste manier om je soundbar op je tv meubel te plaatsen of je soundbar onder tv aan de wand te bevestigen.
Natuurlijk “wil het oog ook wat” en kiezen vele van onze klanten voor een geperforeerd stalen front net zoals een speakerdoek maar veel sterker en leverbaar in ongeveer 30 verschillende kleuren.

Bij het gebruik van de modules met speakerdoek of geperforeerd staal werkt het geluid prima, houdt er alleen rekening mee dat bij een soundbar met Dolby Atmos functie (geluid van boven zoals in de bioscoop) niet werkt.
Zie hieronder modellen uitgevoerd met speakerdoek (T) of geperforeerd staal. (P)

TC/PC
TD/PD
TF/PF
TS/PS
TT/PP
Voor meer informatie zie de online catalogus.

Afhankelijk van de  subwoofer of deze bedraad is of draadloos kun je een passende oplossing gaan zoeken. Een subwoofer die perfect is afgesteld (gaat tegenwoordig automatisch bij het installeren/instellen) is niet kieskeurig waar deze staat, veelal wordt de subwoofer in de hoek achter het gordijn geplaatst of achter het bankstel.
Heb je een bedrade subwoofer dan is het afhankelijk van de kabellengte, sommige mensen via de subwoofer een mooi apparaat en plaatsen deze direct naast het tv meubel.
Mocht je een draadloze subwoofer in het bezit hebben dan ben je natuurlijk “zo vrij als een vogel” om de subwoofer te plaatsen waar je maar wilt.

Een subwoofer werkt het beste wanneer deze niet in een audio tv meubel geplaatst wordt, je hebt namelijk (veel) kans dat er resonantie (trillingen) ontstaan in het meubel die als erg storend worden ervaren. Tegenwoordig zijn alles subwoofers draadloos en kun je ze plaatsen waar je maar wilt in de woonkamer. Wij raden dus niet aan om een subwoofer weg te werken in een tv-kast.

Zoals eerder geschreven, in een tv kast of meubel plaatsen is dus af te raden, dit komt omdat een subwoofer ruimte nodig heeft om te ‘ademen’. Een subwoofer in een afgesloten ruimte, is niet wenselijk en de kwaliteit van het geluid wordt er niet beter van.

Nee maar het “laag” (de bas) zoals ze dit noemen geeft wel een extra dynamiek, wij raden dit wel aan.

Ik lees op het internet dat er een fabrikant is die een subwoofer uitsparing heeft gemaakt specifiek voor de Sonos subwoofer, heb ik hier wat aan?
Zoals eerder geschreven raden wij het af om een subwoofer in een tv meubel te plaatsen.