7 tips om rommelige TV apparatuur weg te werken

7 tips om rommelige tv apparatuur weg te werken

7 tips om rommelige TV apparatuur weg te werken

Voor veel mensen is het een doorn in het oog; de rommel rondom het TV-meubel. Een wirwar aan kabels en stekkerdozen zorgt al snel voor een chaotisch geheel. Maar ook de televisie zelf wordt -eenmaal uitgeschakeld- soms als een ongewenste toevoeging aan het interieur ervaren.

In deze blog geven we je een aantal tips voor het wegwerken van je televisie en de bijbehorende kabels.

JE TELEVISIE WEGWERKEN

Tegenwoordig zien veel televisies er heel stijlvol uit. Toch past zo’n groot zwart scherm in het middelpunt van de ruimte niet bij ieder interieur, waardoor het wenselijk kan zijn om de televisie weg te werken. Zeker nu sommige televisies bijna het formaat van een bioscoopscherm hebben!

1. Verstoppen achter schilderij of fotolijst

De televisie hoef je natuurlijk helemaal niet te zien als je dat niet wilt. Je zou een schilderij of eigen fotolijst over het scherm heen kunnen plaatsen.

Wanneer je twee van zulke losse elementen op een rolsysteem zet, kun je ze makkelijk open en dicht schuiven. Ideaal om een eigen touch aan je inrichting te kunnen geven.

2. Laat je televisie verdwijnen

Wil je de televisie écht stijlvol wegwerken? Misschien is een
TV-meubel met een geautomatiseerd wegwerk-systeem dan iets voor jou. Met
een klik op de knop laat je de tv in het meubel zakken, of juist
tevoorschijn komen. Dit soort TV-meubels zijn in alle soorten en maten
te krijgen. De kosten voor een dergelijk meubel zijn natuurlijk wel wat
hoger, maar het is het effect is spectaculair.

3. Schilderij-televisie

Sinds kort zijn er schilderij-televisies op de markt die een foto-realistisch beeld laten zien, wanneer je de televisie niet gebruikt om bewegend beeld te kijken. Wanneer je de televisie uitschakelt lijkt het net alsof er een schilderij hangt. Een erg praktische oplossing!

hoogglans wit tvmeubelDesign meubel van Sonorous uit de EX serie staande tv-meubelen

4. Aangepast TV-meubel

Je zou je televisie natuurlijk in een kast kunnen zetten, zodat je de deurtjes dicht kan doen wanneer je geen tv kijkt. Maar een kast in het midden van je woonkamer is vaak niet de meeste stijlvolle oplossing.

Gelukkig zijn er veel aangepaste TV-meubelen te vinden, met deurtjes voor het beeldscherm bijvoorbeeld. Er zijn veel varianten te krijgen en er zit altijd wel iets bij wat voor jouw interieur goed werkt.

WEG MET DIE WIRWAR AAN TELEVISIEKABELS

Met de televisie en alle andere apparatuur op, in en rond het TV-meubel kan het lastig zijn om alles netjes weg te werken. De apparatuur zorgt voor een wirwar aan kabels wat er al snel slordig uit gaat zien. Gelukkig zijn er manieren om alles toch netjes weggewerkt te krijgen.

5. Ga draadloos

Misschien een beetje flauw, je zal immers altijd wat kabels overhouden, maar toch het overwegen waard. Veel providers bieden namelijk de mogelijkheid om volledig draadloos televisie te kunnen kijken. Met digitale tv kan het internetsignaal voor televisiekijken worden verzonden over het elektriciteitsnetwerk waardoor extra kabels niet nodig zijn.

6. Kabelgoot

De meest voorkomende methode voor het wegwerken van kabels is het gebruikmaken van een kabelgoot. In een kabelgoot kun je alle kabels netjes wegwerken. Een makkelijke oplossing, want een kabelgoot is goedkoop en makkelijk te ‘installeren’. Kabelgoten zijn verkrijgbaar bij alle bouwmarkten.

7. Kabelbox

Werk je door een gebrek aan stopcontacten ook veel met stekkerdozen? Dan is het vast en zeker een rommeltje achter de televisie. Met een kabelbox, niets meer dan een simpele doos, laat je stekkerdozen eenvoudig verdwijnen. Kabelboxen zijn er in alle soorten, maten en kleuren.

TV-MEUBELEN VAN SONOROUS

Sonorous is een vooruitstrevend maker van TV-meubelen. In deze blog zag je al enkele van onze designs voorbij komen, meer van onze producten zijn te vinden op onze website.

We hebben twee collecties met verschillende designmeubels: de EX serie draait om stijlvolle staande elementen en de ED serie uit hangende elementen. De modulaire opbouw van de meubels maakt het mogelijk oneindig te combineren en je eigen unieke Sonorous tv-kast samen te stellen.

Bij al onze TV-meubelen is het mogelijk om de draden weg te werken. Zo blijft het rondom de televisie altijd netjes opgeruimd!

KOM LANGS IN ONZE SHOWROOM

We hebben een eigen showroom en we nodigen je graag uit om eens een kijkje te komen nemen. Dat kan van woensdag t/m zaterdag, maar het is wel handig om een afspraak te maken met een adviseur zodat we je advies op maat kunnen geven.

Populaire berichten

platenspeler meubel

Platenspeler meubel

Platenspeler meubel De platenspeler meubels van Sonorous kun je ook bestellen als losse bijzettafel platenspeler en te verkrijgen in meer dan 50 verschillende mat en

Lees verder
tv meubel met speakerdoek

TV-meubel met speakerdoek

TV-meubel met speakerdoek Een hedendaags tv meubel biedt genoeg ruimte aan al je apparatuur zoals o.a. een soundbar, versterker en je speakers te herbergen. Het

Lees verder

Bekijk onze showroom

Sonorous is het meest vooruit strevende merk op gebied van audio en video meubelen, de EX/ ED series lowboard tv meubels zijn uniek in zijn soort te noemen door de vele combinaties van modules en kleuren, met maar liefst 59 verschillende modules uit de EX serie (vloer modellen) en 17 modules uit de ED series (wand modellen) en 16 standaard glaskleuren (optie: 160 extra glaskleuren( 9 hout design kleuren en 3 speakerdoek kleuren is het een belevenis om combinaties te maken door de modulaire opbouw.