Apparatuur bedienen in een gesloten kast?

hoe kan ik apparatuur bedienen door gesloten kastdeuren

Apparatuur bedienen in een gesloten kast?

Klanten met een design interieur werken alle audiovisuele apparatuur weg in hun televisiemeubel. Dat is mogelijk omdat de design tv meubels van Sonorous daar voldoende ruimte voor bieden. De audio en videop apparatuur is na het wegwerken helemaal ontzichbaar geworden waardoor deze apparaten geen stoorzender meer kunnen zijn in de rest van het interieur.

Wij spreken regelmatig klanten die een speakderdoek klep of geperforeerd stalen klep willen bestellen omdat ze dan hun apparatuur kunnen bedienen zonder de klep open hoeven te doen omdat dit de signalen van afstandsbedieningen kunnen blokkeren. Dit geeft natuurlijk een rommelig beeld en is daarom onwenselijk en niet nodig.

Gelukkig is er een oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. We bespreken de oplossing in deze blog en gaan ook in op geschikte design televisiemeubels waarin je apparatuur makkelijk weg kunt werken.

hoe bedien ik apparatuur door gesloten kastdeurenDesign meubel van Sonorous uit de EX serie

Hoe bedien ik apparatuur door gesloten kastdeuren?

Een grote irritatie van mensen met een design tv meubel is dat ze de kastdeuren open moeten zetten om de afstandsbediening te kunnen gebruiken. Gelukkig is daar een handige oplossing voor in de vorm van een afstandsbediening verlenger. In de volgende alinea gaan we nader in op de werking van een afstandsbediening verlenger of wel afstandsbediening extender.

Zo werkt een afstandsbediening extender

Een afstandsbediening infrarood verlenger is een handig kastje om het infrarood signaal van een afstandsbediening mee te verlengen. Het verlengen van dit signaal maakt het mogelijk om apparatuur ook met gesloten kastdeuren te bedienen.

De werking hiervan is simpel: Je plaatst een kleine sensor buiten het televisiemeubel en in het zicht van de afstandsbediening. Op je audio apparatuur plak je een nog vele kleinere sensor exact op de plek waar de infrarood ontvanger zit. Deze sensor geeft het signaal van je afstandsbediening door aan de infrarood verlenger in het meubel, die het vervolgens weer doorgeeft aan je apparatuur. Met de meeste afstandsbediening verlengers kun je tot wel tien apparaten tegelijkertijd bedienen.

hoe kan ik apparatuur bedienen door gesloten kastdeuren 01

Een voorbeeld van een infrarood verlenger van Sonorous

De voordelen van een hifi televisiemeubel

Wanneer je kiest voor een design televisiemeubel kun je om meerdere redenen het beste kiezen voor een Hifi televisiemeubel. Dit is in simpele taal een meubel waarin je alle audiovisuele apparatuur netjes weg kunt werken. Een Hifi televisiemeubel brengt de volgende voordelen met zich mee:

Opbergruimte en speakerdoek

Vrijwel alle televisies hebben tegenwoordig een plat model. Dit brengt veel voordelen, maar ook enkele nadelen met zich mee. Een nadeel is bijvoorbeeld het mindere geluid. Door de beperkte ruimte in de televisie is het voor fabrikanten moeilijk om goed geluid te realiseren. Hierdoor is het geluid dat uit televisies komt vaak vlak en eentonig. Een externe Hifi-installatie is daarom een must.

Een dergelijke installatie, met een subwoofer en meerdere speakers of een soundbar, neemt ruimte in beslag. Met een Hifi televisiemeubel is dit geen probleem. Alle apparatuur kan makkelijk worden weggewerkt. Een speakerdoek geeft een meubel zelfs een hele strakke uitstraling terwijl het geluid onverminderd goed blijft.

voordelen van een hifi televisiemeubel van sonorous
Design meubel van Sonorous uit de EX serie

Subwoofer!

Zoals eerder beschreven is het ingebouwde geluid dat uit een televisie komt vaak vlak en eentonig. Een externe Hifi-set kan hierin een groot verschil maken. Vooral een subwoofer verricht wonderen. Een subwoofer zorgt voor goede lage tonen en kunnen je huis letterlijk laten trillen. In veel Hifi televisiemeubelen is een plaats voor een subwoofer ingeruimd.

Lust voor het oog

Wanneer je voor het wegwerken van alle apparatuur niet gebruikmaakt van een Hifi televisiemeubel, zul je alles in het zicht moeten positioneren. Dit is natuurlijk niet gewenst, het geeft namelijk een rommelig beeld en zal vaak niet passen bij de rest van het interieur. Met een Hifi televisiemeubel voorkom je dit probleem en heb je een goede plek om alle apparatuur in kwijt te kunnen. Het oog wil immers ook wat!

HIFI TELEVISIEMEUBELEN VAN SONOROUS

Sonorous is een maker van hoogwaarde televisiemeubelen, waaronder meubelen met veel ruimte voor het opbergen van audiovisuele apparatuur. We maken meubels in de ED-serie met hangende elementen en de EX-serie met staande elementen.

Benieuwd naar wat we te bieden hebben? Bekijk de verschillende modellen op onze website of neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Populaire berichten

platenspeler meubel

Platenspeler meubel

Platenspeler meubel De platenspeler meubels van Sonorous kun je ook bestellen als losse bijzettafel platenspeler en te verkrijgen in meer dan 50 verschillende mat en

Lees verder

Bekijk onze showroom

Sonorous is het meest vooruit strevende merk op gebied van audio en video meubelen, de EX/ ED series lowboard tv meubels zijn uniek in zijn soort te noemen door de vele combinaties van modules en kleuren, met maar liefst 59 verschillende modules uit de EX serie (vloer modellen) en 17 modules uit de ED series (wand modellen) en 16 standaard glaskleuren (optie: 160 extra glaskleuren( 9 hout design kleuren en 3 speakerdoek kleuren is het een belevenis om combinaties te maken door de modulaire opbouw.