De Samsung tv aan de wand monteren

de samsung tv aan de wand monteren
De Samsung tv aan de wand monteren

Wanneer je éénmaal je keuze hebt gemaakt voor een Sonorous tv meubel raden wij aan om de tv aan de wand te monteren zodat het tv-meubel helemaal vrij blijft en je deze nog kunt “aankleden”
met een accessoire boven op het blad, denk aan een vaas of plant. Belangrijk bij het installeren van de tv aan de wand om de voorschriften van de TV fabrikant te hanteren, wanneer de installatie
niet juist wordt uitgevoerd zoals beschreven door de fabrikant kun je tegen problemen aan “lopen”. Wij beschrijven nu specifiek de voorschriften zoals Samsung voorschrijft, dit kan afwijken per tv fabrikant.

De televisie aan de wand monteren

De televisie aan de wand monteren Als u deze tv aan de wand monteert, mag dit uitsluitend gebeuren op de wijze zoals door de fabrikant is aangegeven. Als de tv niet juist is bevestigd, kan deze verschuiven of vallen, hetgeen ernstig letsel bij kinderen en volwassen en ernstige schade aan de tv kan veroorzaken.
• Samsung is niet verantwoordelijk voor schade aan het product of verwondingen die uzelf of anderen oplopen wanneer u besluit de wandmontageset zelfstandig te installeren.
• Samsung is niet aansprakelijk voor productschade of lichamelijk letsel wanneer een niet-VESA of niet gespecificeerde wandbevestiging is gebruikt of wanneer de gebruiker de installatie-instructies voor het product niet in acht heeft genomen.
• Bevestig de televisie niet in een hoek van meer dan 15 graden.

Samsung wandmontageset

• De wandmontageset van Samsung kunt u bestellen bij het Samsung-servicecentrum.
• U kunt de wandmontageset op een stevige wand installeren die loodrecht op de vloer staat. Wanneer u de wandbevestiging aan andere oppervlakken dan gipsplaat wilt bevestigen, neemt u contact op met de dichtstbijzijnde dealer. Als u de tv aan het plafond of een schuine wand monteert, kan de tv vallen en dit kan leiden tot zwaar lichamelijk letsel.
• Bij het installeren van de wandmontageset raden wij aan om alle vier de VESA-schroeven vast te zetten.
• Als u een wandmontageset wilt installeren met alleen twee bovenschroeven, zorg er dan voor dat u een Samsungwandmontageset gebruikt die dit type installatie ondersteunt. (Mogelijk is dit type wandmontageset niet verkrijgbaar op uw locatie.)
• De standaardafmetingen voor wandmontagesets vindt u in de tabel in de Quick Setup Guide.
• Plaats de wandbevestigingsset niet terwijl de tv is ingeschakeld. Dit kan leiden tot lichamelijk letsel door elektrische schokken.
• Gebruik geen schroeven die langer zijn dan de standaardafmeting of die niet aan de standaard VESA normen voor schroeven voldoen. Schroeven die te lang zijn, kunnen de binnenkant van de televisie beschadigen.
• Voor wandbevestigingen die niet voldoen aan de standaardspecificaties voor VESA-schroeven, kan de lengte van de schroeven afwijken, afhankelijk van de specificaties voor wandbevestiging.
• Draai de schroeven niet te vast. Dit zou ertoe kunnen leiden dat het product beschadigd raakt of valt, wat kan resulteren in lichamelijk letsel. Samsung is niet aansprakelijk voor dit soort ongevallen.

tv installatie 2 personen
• Bevestig de tv altijd met twee personen aan de wand. – Zorg dat u de 82-inch modellen en groter van de tv met z’n vieren aan de wand bevestigd. Zorgen voor geschikte ventilatie voor uw tv Houd bij het installeren van uw tv een afstand van ten minste 10 cm aan tussen de tv en andere voorwerpen (wanden, zijkanten van een kast enzovoort) zodat er een goede ventilatie mogelijk is. Wanneer u niet voor een goede ventilatie zorgt, kan dit door een stijging van de interne temperatuur resulteren in brand of andere problemen met het product.
• Wij adviseren dringend om bij gebruik van een standaard of wandbevestiging uitsluitend onderdelen van Samsung te gebruiken. Het gebruik van onderdelen van een andere fabrikant kan leiden tot problemen met het product of zelfs tot lichamelijk letsel doordat het product kan vallen.

Gebruik altijd kasten of standaarden (voeten) of bevestigingsmethoden die door Samsung worden aanbevolen

• Gebruik altijd meubilair dat de tv veilig kan ondersteunen.
• Zorg altijd dat de tv niet over de rand van het ondersteunende meubelstuk staat.
• Waarschuw kinderen altijd over het gevaar van het klimmen op meubelstukken om bij de tv of de bediening van de televisie te komen.
• Leg snoeren en kabels naar uw tv altijd zodanig aan dat niemand erover kan struikelen of eraan kan trekken.
• Zet de tv nooit op een instabiele locatie.
• Plaats de tv nooit op hoge meubelstukken (bijvoorbeeld hoge kasten of boekenkasten) zonder zowel het meubelstuk als de tv ergens aan te verankeren.
• Plaats de tv nooit op een stuk stof of andere materialen die tussen de tv en het ondersteunende meubelstuk liggen.
• Plaats nooit artikelen die kinderen tot klimmen kunnen verleiden (speelgoed, afstandsbedieningen) op de televisie of het meubel waarop de televisie staat. Neem dezelfde voorzorgsmaatregelen als hierboven wanneer u een bestaand televisietoestel verplaatst.
• Zorg dat u de voet niet uittrekt wanneer u de tv moet verplaatsen of optillen om deze te vervangen of te reinigen.

Voorkomen dat de televisie omvalt

voorkom dat de televisie omvalt
1. Gebruik de juiste schroeven om een beugel aan de wand te bevestigen. Controleer of de schroeven stevig aan de wand zijn bevestigd. – Afhankelijk van het wandtype hebt u mogelijk extra materiaal nodig om het geheel te verankeren.
2. Gebruik schroeven van het juiste formaat om een beugel aan de tv te bevestigen. – Raadpleeg het onderdeel over standaardschroeven in de tabel in de Quick Setup Guide voor een specificatie van de schroeven.

TIPS bij installatie van je Samsung tv

Na het lezen van de voorwaarden om je tv op een correctie manier te installeren vraag je je misschien af welke muurbeugel er geschikt is voor jouw tv?

Originele Samsung tv beugel

Zoek je een originele Samsung muurbeugel kijk dan op de website van Samsung welke zij adviseren.

Universele muurbeugel

Zoek je meer iets universeels die niet specifiek voor Samsung is gemaakt dan raden wij aan een kijkje te nemen op muurbeugel.nl Zij hebben een uitgebreide keuzehulp en kunnen je prima adviseren.

 

Populaire berichten

platenspeler meubel

Platenspeler meubel

Platenspeler meubel De platenspeler meubels van Sonorous kun je ook bestellen als losse bijzettafel platenspeler en te verkrijgen in meer dan 50 verschillende mat en

Lees verder

Bekijk onze showroom

Sonorous is het meest vooruit strevende merk op gebied van audio en video meubelen, de EX/ ED series lowboard tv meubels zijn uniek in zijn soort te noemen door de vele combinaties van modules en kleuren, met maar liefst 59 verschillende modules uit de EX serie (vloer modellen) en 17 modules uit de ED series (wand modellen) en 16 standaard glaskleuren (optie: 160 extra glaskleuren( 9 hout design kleuren en 3 speakerdoek kleuren is het een belevenis om combinaties te maken door de modulaire opbouw.