Hoe kun je kabels wegwerken van je tv?

Hoe kun je kabels wegwerken van je tv? 5 praktische tips

Kabelmanagement’ Snoeren wegwerken met bijvoorbeeld handige kabelgootjes en het efficient bundelen van kabels en het verbergen hiervan want hoe meer kabels, hoe meer problemen met het netjes wegwerken ervan. Hoewel het aantal kabels bij het televisiemeubel in de gemiddelde huiskamer nog te overzien valt, blijkt het vaak toch een klus om de kabels op een nette manier weg te werken. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen op te vinden.
Er zijn talloze manieren waarop je de vele kabels rond je televisiemeubel op een mooie manier weg kunt werken. We delen de beste opties die je meteen toe kunt passen.

Kabels netjes wegwerken

Hoe meer apparatuur op en rond je televisiemeubel des te meer stroom en audio kabels er rondslingeren. Al deze apparaten met hun kabels moeten natuurlijk netjes worden weggewerkt. Eerder gaven we je tips om rommelige TV apparatuur weg te werken. In deze blogs 5 praktische tips voor het wegwerken van kabels.

1. Stop je stekkers en snoeren in dozen

Kabels wegwerken combineren met een stukje decoratie? Het kan door je kabels in leuke doosjes met een mooie print te verbergen. Maak voor de bedrading een gat aan de achterkant van de doos en zet ze naast of op je meubel. Met de doosjes die je gebruikt kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Praktisch en leuk; twee vliegen in één klap!

2. Maak kabels verleden tijd

In 2023 kun je ook makkelijk zonder kabels. Misschien een vreemde eend in dit lijstje, maar zeker het overwegen waard. Veel providers bieden namelijk de mogelijkheid om draadloos televisie te kijken. Dit scheelt al meteen een hoop gedoe met kabels. Natuurlijk is het niet mogelijk om al je apparaten draadloos te maken, maar daarvoor kun je gelukkig de andere tips gebruiken.
Draadloos tv kijken staat eigenlijk nu nog in de “kinderschoenen” als zijn er al een aantal tv aanbieders die op de CES in Las Vegas (de grootste show met o.a. nieuwe tv’s) elk jaar in februari zich presenteren en LG aan TV lijn heeft aangeboden met een externe tuner die draadloos contact maakt met de tv maar…. Je hebt dan altijd ook nog een stroomkabel naar je tv nodig.

Design Meubel Van Sonorous Uit De Ex Serie

3. Plaats kabelgoten

Voor een paar euro koop je, bijvoorbeeld bij webwinkel Muurbeugel, een kabelgoot waarin je alle kabels netjes weg kunt werken. Kabelgoten zijn er in alle soorten en maten. Je hebt zelfklevende kabelgoten die je makkelijk aan de muur kunt bevestigen, maar je kunt ook zelf gaan knutselen. Verf de kabelgoot in een kleur die goed past bij de rest van je interieur en het noodzakelijke wordt nog stijlvol ook!

4. Holle plinten

Voor het wegwerken van snoeren en kabels kun je prima een holle plint of overzetplinten gebruiken, het voordeel hiervan is dat je uiteindelijk de kabels in het geheel uit het zicht neemt en met deze simpele oplossing zijn je kabels uit het zicht.

5. Op maat gemaakt tv meubel

Een tv meubel houdt niet altijd rekening met de specifieke apparatuur die jij in je woonkamer hebt staan en de kabels die daar allemaal bij komen kijken. Maar bij Sonorous wel! Door de modulaire opbouw van onze meubelen kan eindeloos worden gecombineerd met de verschillende elementen voor een uniek resultaat en een oplossing die perfect bij jouw situatie past. De staande modellen hebben een diepte van 50cm wat genoeg ruimte overlaat om je stekkerdozen en kabels in het meubel weg te werken.

Hoe Je Kabels Weg Te Werken In Je Tvmeubel

Bovenstaand voorbeeld uit de EX series staande tv meubels.

Zoals je ziet, voorkom je met een Sonorous TV meubel ook een wirwar aan kabels en blijft alles netjes georganiseerd.

Geïnspireerd?

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met deze tips. Heb je zelf een creatieve manier gevonden om je kabels weg te werken? Laat het ons dan vooral weten, want we zijn erg benieuwd!

Populaire berichten

platenspeler meubel

Platenspeler meubel

Platenspeler meubel De platenspeler meubels van Sonorous kun je ook bestellen als losse bijzettafel platenspeler en te verkrijgen in meer dan 50 verschillende mat en

Lees verder
platenspeler meubel

Platenspeler meubel

Platenspeler meubel De platenspeler meubels van Sonorous kun je ook bestellen als losse bijzettafel platenspeler en te verkrijgen in meer dan 50 verschillende mat en

Lees verder

Bekijk onze showroom

Sonorous is het meest vooruit strevende merk op gebied van audio en video meubelen, de EX/ ED series lowboard tv meubels zijn uniek in zijn soort te noemen door de vele combinaties van modules en kleuren, met maar liefst 59 verschillende modules uit de EX serie (vloer modellen) en 17 modules uit de ED series (wand modellen) en 16 standaard glaskleuren (optie: 160 extra glaskleuren( 9 hout design kleuren en 3 speakerdoek kleuren is het een belevenis om combinaties te maken door de modulaire opbouw.