TV meubel met soundbar: waar moet je op letten?

tv meubel met soundbar waar moet je rekening mee houden

TV meubel met soundbar: waar moet je op letten?

Een soundbar is niet meer weg te denken in de woonkamer, waar je vroeger nog met grote center speakers moest werken is deze tijd allang vervlogen. Een soundbar is een mooi compacte speaker en is verkrijgbaar in vele verschillende modellen en afmetingen. Het grote voordeel van de soundbar is dat tegenwoordig het geluid samen met een subwoofer een ideale combinatie is en ook nog goed klinkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel van verkocht worden.

Een soundbar is een handige en stijlvolle optie wanneer je televisiebeelden wilt combineren met goed geluid. Wanneer je de televisie op een design televisiemeubel hebt staan, zijn er echter een aantal zaken waar je op moet letten. In deze blog gaan we hier verder op in. Ook geven we informatie over de soundbar en bijpassende televisiemeubels.

Wat is een soundbar?

Een soundbar of sound bar is een geluidsysteem in balkvorm dat wordt gebruikt om geluid van televisies, computers of andere apparatuur te produceren en te verbeteren. Hij bestaat uit meerdere luidsprekers die surround sound leveren. Voor ‘curved’ televisies bestaan er gebogen soundbars.
Meer informatie over soundbars kun je ook lezen bij de Consumentenbond die ook diverse systemen elkaar jaar test.

wat-is-een-soundbar(sonos-Beam-Gen-2)
Een voorbeeld soundbar van Sonos Beam Gen 2 bevestigd aan de wand onder de tv.

De voordelen

Één van de belangrijkste voordelen van een soundbar is dat het geluid vele malen beter is dan het geluid wat uit je platte tv komt, een ander voordeel is het aanbod, tegenwoordig is er zoveel te krijgen voor elk budget, van zeer grote en krachtige modellen naar de kleinere modellen, voor iedereen is wel een model te vinden. Doordat het gros van de soundbars klein en compact is kun je het bijvoorbeeld ook in een tv meubel plaatsen of bevestigen onder je tv aan de wand.

Nadelen

Bij vrijwel alle soundbars zit geen subwoofer ingebouwd, je hebt hier eigenlijk altijd een subwoofer voor nodig Je kunt dus een externe subwoorfer bij de meest soundbars bijkopen alleen zul je hiervoor extra budget vrij moeten maken. Vergelijkbaar met de traditionele zuil luidsprekers (die langwerpige recht opstaande speakers) kan het geluid van een soundbar tegenvallen, de audio fanaten zullen nooit en te nimmer een soundbar kopen.

TV MEUBEL MET SOUNDBAR: HIER MOET JE OP LETTEN

Wanneer je eenmaal een design televisiemeubel in je bezit hebt is een soundbar een erg mooie en fraaie toevoeging. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je aan de slag wilt gaan met een soundbar op of in een televisiemeubel. We plaatsen de aandachtspunten om rekening mee te houden voor je op een rij:

1. De ruimte

Een design televisiemeubel moet passen op de plek waar je deze wilt plaatsen, dat klinkt logisch maar vrij vaak zien wij afbeeldingen voorbij komen waarbij de ruimte die beschikbaar is geheel “gevuld” wordt met een tv meubel, dat is niet de bedoeling. Je dient genoeg ruimte vrij te houden rondom je tv meubel zodat je bijvoorbeeld nog je speakers naast je meubel kunt plaatsen of een leuke plant of andere accessoire.

De soundbar dient te alle tijden goed tot zijn recht te komen zodat je optimaal kunt genieten van het geluid. Wanneer je met een externe subwoofer gaat werken dan mag je deze plaatsen in de ruimte waar je wilt, de huidige generatie subwoorfers (meestal draadloos) stellen hun zelf vol automatisch in zodat je daar geen zorgen om hoeft te maken.  

2. Je soundbar aan de wand monteren onder je tv

Een veel gebruikte optie is om je soundbar te monteren onder tv, de beste optie voor de soundbar omdat alle functies werken denk aan Dolby Atmos waarbij het surround geluid alle kanten in de woonkamer worden weergegeven. Een nadeel is het wegwerken van de kabels, wil je dit op een nette manier gaan doen dan is frezen in de muur de beste optie om van alle kabels af te zijn.

soundbar tv meubelJe soundbar onder de tv bevestigen aan de muur

3. Je soundbar monteren in een tv meubel

Wil je de soundbar niet in het zicht hebben? Dan is een hele fraaie optie om deze in het tv meubel te monteren achter een klep met speakerdoek of geperforeerd staal, nadeel is wel dat de Dolby Atmos niet meer werkt maar voor de meeste mensen dit geen probleem is, esthetisch gezien met alle weggewerkt is dit een zeer fraaie oplossing.

4. Je soundbar monteren aan een muurbeugel

Wat ook veel gebruikt wordt is de soundbar monteren aan een vaste of draaibare muurbeugel, bij draaibare muurbeugels is het voordeel dat wanneer je de tv naar je toedraait dat ook het geluid van je soundbar meedraait.

Uiterlijk

De meest soundbars passen met hun design het beste bij een modern interieur aangezien de tv’s van tegenwoordig ook met een strak en slim design worden uitgevoerd. Wanneer de soundbar niet past bij je design televisiemeubel dan kun je natuurlijk ook altijd nog de soundbar wegwerken achter een speakerdoek of geperforeerd stalen klep, zo is je soundbar nooit zichtbaar en je wel kunt genieten van het geluid.

DESIGN TELEVISIEMEUBELS VAN SONOROUS

Sonorous is een gerenommeerd maker van hoge kwalitatieve televisiemeubelen. Onze tvmeubelen zijn te verkrijgen in twee verschillende series, de EX-serie met staand elementen en de ED-serie met hangende elementen, daarnaast kun je ook kiezen uit de SB-serie die van de dressoirs.

De meubels van Sonorous worden modulair opgebouwd en hierdoor geheel naar eigen wens samen te stellen door onze klanten. Benieuwd hoe onze design meubels er in het echt uitzien? We nodigen je graag uit om onze showroom in het echt te komen bekijken. We raden je wel aan van te voren een afspraak te maken, zodat je snel geholpen kan worden met deskundig advies.

Populaire berichten

platenspeler meubel

Platenspeler meubel

Platenspeler meubel De platenspeler meubels van Sonorous kun je ook bestellen als losse bijzettafel platenspeler en te verkrijgen in meer dan 50 verschillende mat en

Lees verder
tv meubel met speakerdoek

TV-meubel met speakerdoek

TV-meubel met speakerdoek Een hedendaags tv meubel biedt genoeg ruimte aan al je apparatuur zoals o.a. een soundbar, versterker en je speakers te herbergen. Het

Lees verder

Bekijk onze showroom

Sonorous is het meest vooruit strevende merk op gebied van audio en video meubelen, de EX/ ED series lowboard tv meubels zijn uniek in zijn soort te noemen door de vele combinaties van modules en kleuren, met maar liefst 59 verschillende modules uit de EX serie (vloer modellen) en 17 modules uit de ED series (wand modellen) en 16 standaard glaskleuren (optie: 160 extra glaskleuren( 9 hout design kleuren en 3 speakerdoek kleuren is het een belevenis om combinaties te maken door de modulaire opbouw.