Voor en nadelen van een zwevend en staand tv-meubel

zwevend tv meubel of staand tv meubel kiezen

Voor en nadelen van een zwevend en staand tv-meubel

Wanneer je een nieuw tv-meubel gaat kopen zul je de overweging moeten maken of je deze aan de wand wilt bevestigen of op de vloer wilt gaan plaatsen. Op het internet vind je vele modellen en soorten; je komt zwevende en staande tv-meubels tegen en een enorm assortiment waardoor je “door de bomen het bos niet meer ziet”. In dit blog gaan wij je proberen dit gemakkelijker te maken zodat je een goed overwogen keuze kunt maken en waar je rekening mee moet gaan houden wat de voor en nadelen zijn voor een zwevend of staand tv-meubel.

ZWEVEND TV MEUBEL

Een zwevend TV meubel ofwel hangend tv meubel heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze aan de muur bevestigd wordt. Een zwevend tv meubel heeft dus geen contact met de grond en kun je op elke willekeurige hoogte hangen.

VOORDELEN ZWEVEND TV MEUBEL

Er zijn best veel voordelen aan een zwevend tv-meubel, de nummer 1 van een zwevend meubel is dat je de hoogte zelf bepaald en hoe hoog je de tv kan ophangen, daarnaast heb je onder het tv meubel genoeg ruimte om daaronder schoon te maken en “last but not least”; het is ruimte besparend! Doordat je het tv meubel ophangt aan de wand geeft het een ruimtelijk effect.

voordelen-zwevend-tv-meubelZwevend tv meubel van Sonorous uit de ED serie

NADELEN ZWEVEND TV-MEUBEL

Hieronder volgt een opsomming van de nadelen van een zwevend TV meubel ophangen aan de wand.

1. Is de wand stevig genoeg?

Niet elke muur is geschikt voor een hangende tv kast, daar zal eerst goed naar gekeken moeten worden. Betonnen of stenen wanden zijn uitermate geschikt maar wanneer het bijvoorbeeld op een tussenmuur bevestigd moet worden van dunne Ytong blokken van 6cm dik dan wordt het al snel een uitdaging om hier aan te bevestigen. Mocht je zelf niet de expertise hebben dan kun je bijvoorbeeld een familielid, kennis of buurman vragen om te laten beoordelen, heb je dit niet in je omgeving dan kun je natuurlijk een lokale timmerman inschakelen, deze zou het dan ook bij je kunnen bevestigen.

2. Gaten boren in de muur

Een groot nadeel dat afhankelijk van het zwevende tv meubel dat je gaten moet boren in de muur, niet iedereen is hier een voorstander van denk aan bijvoorbeeld ook aan huurwoningen waar je van de woningbouw niet zomaar mag boren in muren.

3. De plek is definitief;

Er bestaat geen ruimte voor “errors”, éénmaal geboord is er eigenlijk geen weg terug. Een bekende spreuk: “meten is weten”.

4. Hoe ga je de kabels verwerken?

Heb je besloten en zwevende tv kast te kopen? Denk dan ook na over je kabels, hoe ga je de kabels in de kast krijgen? Je wilt toch niet met allerlei kabelgoten gaan werken die naar je zwevende tv meubel worden geleid… De mooiste manier is natuurlijk het infrezen van kabels in je wand en te zorgen dat je aansluitingen zoals stroom, coax & UTP direct in je zwevende tv kast uitkomen zodat je helemaal geen kabels ziet, het nadeel hiervan is dat dit nogal een “klusje” is en éénmaal de gaten in de muur zitten dit ook weer dichtgezet moet worden en je de muur weer kunt gaan schilderen, kortom de mooiste manier maar dit kost tijd en geld.

STAAND TV MEUBEL

Een staand TV meubel staat is in tegenstelling tot een zwevend TV meubel staat op de grond. De meest verkocht meubels zijn staande TV meubels, en dat is niet voor niets omdat deze gemakkelijk verplaatst kunnen worden en een stuk makkelijker geïnstalleerd. Wij zetten hieronder de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordelen staand TV meubel

1. Diverse hoogtes

Een groot voordeel van een zwevend tv meubel is dat je deze altijd op de perfecte hoogte kunt installeren voor optimaal kijkcomfort. Het fijne bij staande tv meubels is dat de ontwerpers hiervan ook rekening houden met de gewenste kijkhoogtes. Bij de Sonorous tv meubels uit de EX series (staande meubels) kun je kiezen uit een romp van 25 of 40cm hoog, daarnaast bepaald het onderstel dat leverbaar is in hout of een stalen onderstel wat de werkelijke hoogte wordt, zo is de houten plint leverbaar in 3,5 of 9cm hoog en de stalen onderstellen in 13 of 20cm hoog.

2. Makkelijk verplaatsbaar

Een pluspunt bij een staand TV meubel ten opzichte van een zwevend meubel is dat je nooit hoeft na te denken of de vloer wel stevig genoeg is en dat je het ook gemakkelijk kunt verplaatsen zodat je eenvoudig de inrichting van je woonkamer kunt veranderen, dit ten opzichte van een hangend tv meubel waar je goed in de gaten moet houden dat de muur kwaliteit stevig genoeg is.

3. Kabelmanagment: Kabels makkelijk weg te werken

Afhankelijk van het type en grootte van een tv meubel is in het in het algemeen super eenvoudig de kabels weg te werken, althans met de Sonorous tv meubels is daar juist heel goed over nagedacht, juist door de slimme indelingen in het tv meubel van Sonorous houdt je alles kabels “binnenboord” omdat het meubel 50cm diep is en zo hier genoeg ruimte voor overhoudt.

staand-tv-meubel

Een staand tv meubel met houten afwerking en stalen pootjes

Nadelen staand TV meubel

1. Exacte hoogte installeren

Een staand tv meubel op de exacte hoogte plaatsen die je zelf wenst is standaard helaas niet mogelijk ten opzicht van een zwevend model. Wel is het mogelijk een exact gewenste hoogte te krijgen door middel van een tv beugel bij de Sonorous meubelen optioneel te bestellen is, de tv beugel is namelijk vanaf de tv strippen die achterop de tv worden geïnstalleerd in hoogte te verstellen.  Het is ook mogelijk een losse tv voet te gebruiken, de tv voeten van Sonorous zijn ook in hoogte te verstellen.

2. Schoonmaken achter en onder je tv meubel

Bijkomstigheid is dat het schoonmaken lastiger is dan een zwevend tv meubel, je kunt een staand design tv meubel van Sonorous wel

STAAND OF ZWEVEND TV MEUBEL KOPEN

Nu we de voor- en nadelen van zwevende en staande TV meubels voor je op een rij hebben gezet, is het tijd om je keuze te maken. Een tv meubel is, zoals elk deel van je interieur, een zeer persoonlijke keuzen. Bij Sonorous hebben we een breed assortiment van zwevende en staande tv meubels. We nodigen je uit om langs te komen in onze showroom, om eens rustig rond te kijken wat bij jouw smaak en interieur past. We raden het wel aan om een afspraak te maken, zodat we je zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Heb je na het lezen van de catalogus nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we je kunnen helpen bij de keuze voor een staand of zwevend TV meubel.

Populaire berichten

platenspeler meubel

Platenspeler meubel

Platenspeler meubel De platenspeler meubels van Sonorous kun je ook bestellen als losse bijzettafel platenspeler en te verkrijgen in meer dan 50 verschillende mat en

Lees verder

Bekijk onze showroom

Sonorous is het meest vooruit strevende merk op gebied van audio en video meubelen, de EX/ ED series lowboard tv meubels zijn uniek in zijn soort te noemen door de vele combinaties van modules en kleuren, met maar liefst 59 verschillende modules uit de EX serie (vloer modellen) en 17 modules uit de ED series (wand modellen) en 16 standaard glaskleuren (optie: 160 extra glaskleuren( 9 hout design kleuren en 3 speakerdoek kleuren is het een belevenis om combinaties te maken door de modulaire opbouw.