Wat is de ideale hoogte voor een TV meubel?

wat is de ideale hoogte voor een staand en zwevend tv meubel

Wat is de ideale hoogte voor een  TV meubel?

Lekker tv kijken is helemaal niet zo vanzelfsprekend, in vele huishoudens hangt de tv niet op de gewenste kijkhoogte, veelal hangt deze te laag of te hoog, hierdoor ontspant je lichaam niet wat wel erg belangrijk is en het gevolg hiervan is dat je last van je nek krijgt en hierdoor o.a. hoofdpijn kunt krijgen.

Belangrijk is dat je televisie op de juiste kijk hoogte hangt, in dit blog leggen wij alles uit wat de juiste kijkhoogte is en waar je rekening mee moet houden en zodat je weet hoe hoog je de tv gaat ophangen.

Hoe hoog moet ik mijn tv ophangen?

Een ideale hoogte om je tv op te hangen is niet in een standaard hoogte zomaar aan te geven, dit hangt af van een aantal verschillende factoren o.a. de grootte van de televisie, plaats je met of zonder tv meubel en wat is de kijkafstand?  Kijk je vanaf de bank of kijk je tv vanuit bed?
Om de beste plaatsing voor je televisie te berekenen dien je met onderstaande factoren rekening te houden:

  • de kijkhouding (zittend/liggend);
  • de hoogte van je bank.
  • jouw lengte;

 

Wanneer je bovenstaande factoren berekend dan kun je bepalen op welke hoogte je ogen zich bevinden wanneer je tv kijkt. Een richtlijn voor het installeren van de tv is dan 1/3 deel van de televisie vanaf de bovenkant gemeten. Is een ander persoon langer of korter dan raden wij aan tussen deze hoogtes in te plaatsen zodat je een gemiddelde hiervan neemt.

Wanneer je de televisie gaat ophangen aan de wand dan kun je bovenstaande berekening gebruiken maar wanneer je de tv plaatst op een tvmeubel dan raden we je aan ook rekening te houden met de hoogte van je televisie meubel.

De hoogte van een staand tv meubel

De ideale hoogte van een staand tv-meubel wordt bepaald aan de hand van de kijkhoogte en de hoogte van het televisiescherm.

De rekensom is dan als volgt:

Ideale hoogte tv-meubel = kijkhoogte – (2/3 van hoogte tv-scherm) – voetstuk tv

Dus stel, in jouw ideale kijkhouding is jouw kijkhoogte 1 meter. Je televisiescherm is 75 cm hoog en het voetstuk is 10 cm hoog. De ideale hoogte van je staand tv-meubel is dan: 100 – (2/3 * 75) – 10 = 40 centimeter.

Bij Sonorous bouwen we onze tv-meubels op uit losse elementen. Voor een staand tv-meubel hebben we tv-kasten van 25 of 40 centimeter hoog. Deze maten komen namelijk doorgaans het vaakst voor. Zijn deze tv-meubels te laag voor jouw ideale kijkhoogte? Dan kun je uiteraard de televisie boven je tv-meubel aan de muur hangen of een verstelbare tv-beugel aanschaffen en deze op je tv-meubel te plaatsen.

De hoogte van een zwevend tv meubel

Ons advies is om de onderkant van een zwevend tv-meubel op te hangen tussen de 20 en 30cm, afhankelijk van het type meubel van Sonorous wat je besteld komt de bovenkant van het meubel respectievelijk uit op zo’n 45 tot 60cm. Afhankelijk hiervan kun je ook de tv op de gewenste hoogte bevestigen en dezelfde formule hanteren:

Hoogte bovenkant zwevend tv-meubel: kijkhoogte – (2/3 van hoogte tv-scherm) – voetstuk tv

Wanneer je de televisie gaat bevestigen boven een zwevend tv-meubel raden wij aan om te zorgen dat er genoeg ruimte tussen je tv meubel en onderkant tv zit, mocht je ooit een andere grotere tv kopen dan kun je deze zo weer bevestigen. Lukt dat niet dan zul je de muurbeugel moeten gaan verhangen. Ook bestaat de optie om een grote universele muurbeugel te kopen, veelal kun je dezelfde plek van de muurbeugel bllijven gebruiken maar is het alleen een kwestie van de strippen achterop de tv verhangen van de muurbeugel.

Modularie opbouw voor de juiste hoogte

Met Sonorous tv-meubels kun je eindeloos combineren met de verschillende elementen. Op deze manier is er voor iedereen een tv-meubel voor optimaal kijk-comfort. Wij hechten namelijk veel waarde aan een comfortabele en gezonde manier van televisie kijken.

design tv meubel zwevend
Design tv meubel zwevend met bijpassende hangkasten

Installatie service

Er bestaat ook de mogelijkheid om je tv meubel te laten installeren door onze installatie dienst, het voordeel is dat zij samen met jou kunnen bepalen naar de ideale hoogte om je zwevende tv meubel op te hangen. Hoe dit in zijn gang gaat zie je in de bijgaande video.

Ben je benieuwd naar de ideale kijkhoogte voor jou? En welke Sonorous tv-meubel elementen voor jou geschikt zijn? Neem dan gerust contact met ons op en vermeld het merk en type van je tv! Wij zoeken het graag voor je uit.

Populaire berichten

platenspeler meubel

Platenspeler meubel

Platenspeler meubel De platenspeler meubels van Sonorous kun je ook bestellen als losse bijzettafel platenspeler en te verkrijgen in meer dan 50 verschillende mat en

Lees verder

Bekijk onze showroom

Sonorous is het meest vooruit strevende merk op gebied van audio en video meubelen, de EX/ ED series lowboard tv meubels zijn uniek in zijn soort te noemen door de vele combinaties van modules en kleuren, met maar liefst 59 verschillende modules uit de EX serie (vloer modellen) en 17 modules uit de ED series (wand modellen) en 16 standaard glaskleuren (optie: 160 extra glaskleuren( 9 hout design kleuren en 3 speakerdoek kleuren is het een belevenis om combinaties te maken door de modulaire opbouw.