Zwevend tv meubel ophangen

Hoe hang ik een zwevend tv meubel op

Zwevend tv meubel ophangen

Wanneer je eenmaal hebt gekozen voor een zwevend tv meubel dan heb je een goede keuze gemaakt! Een zwevend tv meubel biedt je veel ruimte en heeft een mooie uitstraling. De vraag blijft echter: hoe kun je zo’n zwevend tv meubel nu het beste ophangen?

Het is natuurlijk erg belangrijk dat het zwevende meubel op de juiste hoogte wordt opgehangen zodat je relaxt naar de tv kijkt bij het televisie kijken. In deze blog vertellen we aan de hand van een stappenplan hoe je dit het beste kunt doen.

1. HET ZWEVENDE MEUBEL UITPAKKEN

De Sonorous zwevende tv meubelen worden in een zeer stevig verpakte doos geleverd, het meubel zelf zit ook nog ingesealed en met piepschuim op juiste plek in de doos gehouden. Let op bij het opensnijden van de doos, gebruik geen lange mesjes maar snijd altijd ondiep in.
In de doos vind je uiteraard het meubel maar ook een lat met voorgeboorde gaten t.b.v. van de ophanging, je wilt natuurlijk wel meten op welke hoogte het meubel opgehangen dient te worden.

2. BEPAAL DE HOOGTE VAN HET ZWEVEND TV MEUBEL

Het ophangen op de juiste hoogte van het zwevende tv meubel is een belangrijke stap om plezierig tv te kijken. Wanneer de hangende tv kast en televisie niet op de juiste hoogte hangen dan krijg je last van je lichaam dat kan leiden tot hoofd of nekpijn. Meer hierover lees je in ons blog: Wat is de ideale hoogte voor een tv meubel?

Om de ideale hoogte van het tv meubel te bepalen moet je rekening houden met een aantal factoren.

Houdt rekening met:

jouw lengte
kijkhouding (liggend of zittend)
hoogte van je bank.
Je kunt de hoogte van het zwevend tv meubel bepalen met behulp van de volgende formule:

Ideale hoogte tv meubel = kijkhoogte – 2/3 van hoogte tv-scherm – voetstuk tv

Ideale Hoogte Tv Meubel

3. BOOR GATEN IN DE MUUR OP DE JUISTE HOOGTE

Je hebt nu de juiste hoogte berekend voor je zwevende tv meubel, nu wordt het tijd om met de boormachine de gaten te boren maar voordat je dit gaat doen gebruik je de lat met boorgaten, teken deze af om op de juiste hoogte te gaan boren, gebruik hiervoor ook een waterpas zodat je zeker weet dat het meubel straks recht hangt.

Nadat je dus hebt afgetekend weet je waar je exact moet boren, afhankelijk van het type muur (bijv. beton, steen of hout) gebruik je de nodige accessoires zoals een goede steen of houtboor. Nadat je het gat hebt geboord en gemakshalve gaan we uit van een stenen of betonnen wand gebruik je de meegeleverd kunststof pluggen, duw deze in het geboorde gat en tik zachtjes aan tot zover hij naar binnen gaat van het gat, zo doe je dit met alle boorgaten. Gebruik hierna de stalen ophangstukken om te bevestigen waar het zwevende meubel aan vast wordt bevestigd.
boor-gaten-op-de-juiste-hoogte

Voorbeeld lat met gaten voor het aftekenen van de boorgaten

4. BEVESTIG DE KAST OP DE OPHANGPUNTEN

Nu de ophangpunten zijn bevestigd kun je de zwevende tv kast ophangen, zorg ervoor dat het ophangen altijd met twee personen wordt gedaan!  Vergeet ook niet voor de bevestiging dat je de kabels door de kabeldoorvoer op het glazen bovenblad hebt doorgevoerd. (Mocht je dit besteld hebben) Aan de achterkant van het meubel zit een stalen ophangbeugel die aan de binnenkant van de kast alle kanten op gesteld kan worden: naar voren, naar achter, opzij links en rechts. Éénmaal ingehaakt in het systeem controleer je eerst nog zeker of deze aan beide zijde goed is ingehaakt en daarna laat je de kast los en kun je aan de binnenkant de kast afstellen.

hoe hang ika een zwevend tv meubel op

Schroef de ophangbeugel goed vast

5. CONTROLEER OF DE KAST VEILIG HANGT

Nu de kast hangt is het verstandig om even te controleren of deze stevig en veilig is bevestigd aan de muur. Hangt het tv meubel recht? Zijn alle schroeven stevig vastgedraaid? Zit er geen beweging meer in? Dan hangt de kast goed en mag je jezelf een compliment geven!
Vertrouw je het toch niet? Dan rade wij een expert te benaderen, dat kan misschien een vriend(in), buurman, familielid of kennis zijn, hij/zij kan je zwevende tv meubel wat je zelf hebt opgehangen controleren.

Ben je op zoek naar een geschikt zwevend tv meubel voor jouw woonkamer? Sonorous maakt hoge kwaliteit design meubels op maat naar jouw wensen. Neem een kijkje op de website voor de huidige collectie en maak een afspraak voor een bezoek aan de showroom.

Z

Populaire berichten

platenspeler meubel

Platenspeler meubel

Platenspeler meubel De platenspeler meubels van Sonorous kun je ook bestellen als losse bijzettafel platenspeler en te verkrijgen in meer dan 50 verschillende mat en

Lees verder

Bekijk onze showroom

Sonorous is het meest vooruit strevende merk op gebied van audio en video meubelen, de EX/ ED series lowboard tv meubels zijn uniek in zijn soort te noemen door de vele combinaties van modules en kleuren, met maar liefst 59 verschillende modules uit de EX serie (vloer modellen) en 17 modules uit de ED series (wand modellen) en 16 standaard glaskleuren (optie: 160 extra glaskleuren( 9 hout design kleuren en 3 speakerdoek kleuren is het een belevenis om combinaties te maken door de modulaire opbouw.